Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2006

.

Πίτα Καισαρείας


Παστουρμαδόπιτα του Άη Βασίλη

- παστουρμανλί -


Υλικά 

7 φρέσκα φύλλα (καλύτερα, αν βρούμε, από εργαστήρι, αλλιώς, φύλλα λεπτά γιά μπακλαβά) 
½ κούπα λιωμένο βούτυρο 
12 λεπτές φέτες παστουρμά* 
δύο κούπες τριμμένο κασέρι 
μερικές ώριμες, σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές, στρογγυλές φέτες 
φρεσκοτριμμένο, μαύρο πιπέρι** 

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180' . Λαδώνω ελαφρά ένα μεγάλο ταψί και στρώνω 4 φύλλα, βουτυρώνοντας το καθ’ ένα χωριστά. 
Πασπαλίζω με το 1/3 κασέρι. 
Στρώνω πάνω, μια στρώση λεπτές ντομάτες. Αλατοπιπερώνω. . 

.
Στρώνω πάνω όλον τον παστουρμά. 
Σκεπάζω με φέτες ντομάτες. 
Πασπαλίζω με το υπόλοιπο κασέρι. 
Πιπερώνω. 
Σκεπάζω με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, αλείφοντάς τα με βούτυρο. 
Χαράζω. 
Δροσίζω το πάνω φύλλο, με λίγο νεράκι. 
Ψήνω, ως να ροδίσει. (περίπου 1 ώρα)

  .

.

*(Μη φοβηθείτε τον παστουρμά... Μόνο τα παιδάκια κάνουν μπλιάχ!, όταν ακούσουν παστουρμά… Τη συνταγή την εγγυώμαι, ως ΥΠΕΡΟΧΗ, και όχι βαρειά…) 


**καλό είναι να έχουμε ένα μικρό μύλο, που τρίβει στο τραπέζι το πιπέρι. 


Καλή επιτυχία! Να είμαστε όλοι καλά!


.

.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: