Πίτα Καισαρείας
Παστουρμαδόπιτα του Άη Βασίλη
- παστουρμανλί -
7 φρέσκα φύλλα (καλύτερα, αν βρούμε, από εργαστήρι, αλλιώς, φύλλα λεπτά γιά μπακλαβά)
½ κούπα λιωμένο βούτυρο
12 λεπτές φέτες παστουρμά*
δύο κούπες τριμμένο κασέρι
μερικές ώριμες, σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές, στρογγυλές φέτες
φρεσκοτριμμένο, μαύρο πιπέρι**
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180' .
Λαδώνω ελαφρά ένα μεγάλο ταψί και στρώνω 4 φύλλα, βουτυρώνοντας το καθ’ ένα χωριστά.
Πασπαλίζω με το 1/3 κασέρι.
Στρώνω πάνω, μια στρώση λεπτές ντομάτες. Αλατοπιπερώνω.
.
Στρώνω πάνω όλον τον παστουρμά.
Σκεπάζω με φέτες ντομάτες.
Πασπαλίζω με το υπόλοιπο κασέρι.
Πιπερώνω.
Σκεπάζω με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, αλείφοντάς τα με βούτυρο.
Χαράζω.
Δροσίζω το πάνω φύλλο, με λίγο νεράκι.
Ψήνω, ως να ροδίσει. (περίπου 1 ώρα)
*(Μη φοβηθείτε τον παστουρμά... Μόνο τα παιδάκια κάνουν μπλιάχ!, όταν ακούσουν παστουρμά… Τη συνταγή την εγγυώμαι, ως ΥΠΕΡΟΧΗ, και όχι βαρειά…)
**καλό είναι να έχουμε ένα μικρό μύλο, που τρίβει στο τραπέζι το πιπέρι.
Καλή επιτυχία! Να είμαστε όλοι καλά!
.
.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου