Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2006

.

Πίτα Καισαρείας

Παστουρμαδόπιτα του Άη Βασίλη

- παστουρμανλί -




Υλικά

7 φρέσκα φύλλα (καλύτερα από εργαστήρι)
½ κούπα λιωμένο βούτυρο
12 λεπτές φέτες παστουρμά*
δύο κούπες τριμμένο κασέρι
μερικές ώριμες, σφιχτές ντομάτες, κομμένες σε λεπτές, στρογγυλές φέτες
φρεσκοτριμμένο, μαύρο πιπέρι**


Προθερμαίνω το φούρνο στους 170' .
Λαδώνω ελαφρά το ταψί και στρώνω 4 φύλλα, βουτυρώνοντας το καθ’ ένα χωριστά.
Πασπαλίζω με το 1/3 κασέρι.
Στρώνω πάνω, μια στρώση λεπτές ντομάτες. Αλατοπιπερώνω.
.
.

.
Στρώνω όλον τον παστουρμά.
Σκεπάζω με φέτες ντομάτες.
Πασπαλίζω με το υπόλοιπο κασέρι. Πιπερώνω.
Σκεπάζω με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, αλείφοντάς τα με βούτυρο.
Χαράζω. Δροσίζω το πάνω φύλλο, με λίγο νεράκι.
Ψήνω, ως να ροδίσει. (περίπου 1 ώρα)
.



.

*(Μη φοβηθείτε τον παστουρμά...
Μόνο τα παιδάκια κάνουν μπλιάχ!, όταν ακούσουν παστουρμά…
Τη συνταγή την εγγυώμαι, ως ΥΠΕΡΟΧΗ, και όχι βαρειά…)
**καλό είναι να έχουμε ένα μικρό μύλο, που τρίβει στο τραπέζι το πιπέρι




ακόμα, μιά ωραία σαλάτα
και εύκολη Βασιλόπιτα και αρκεί, συνταγές για φέτος...


Καλή επιτυχία!
Να είστε καλά!

.

.

.


Δεν υπάρχουν σχόλια: