Δευτέρα, Αυγούστου 27, 2007


εντάξει. καμιά αντίρρηση.
μα δεν μου φτάνει...
.
.
η ανικανότητα, η γαϊδουριά, η ανικανότητα, ο ωχαδερφισμός, η ανικανότητα, η εγκληματική αμέλεια, η ανικανότητα, ο δόλος, η ανικανότητα,
δεν παλεύονται μονάχα με σιωπηλές διαμαρτυρίες κι "αφ' υψηλού" αξιοπρέπεια.
.
δεν μου φτάνει...

7 σχόλια:

ange-ta είπε...

Αυτή η συμφορά όντως δεν παλεύεται.
Αλλά τι να κάνεις;

quartier libre είπε...

@ ange-ta
"τι να κάνεις;"

δεν ξέρω... σκέφτομαι...

Cle Petridou είπε...

Όχι, δεν φτάνει.
Εδώ θρηνούμε. η Κύπρος όλη θηννεί μαζί σας. Είναι σαν τον πόλεμα τότε, η ίδια συμφορά.
Δεν αντέχεται.
Σαν ορφανή και απόκληρη.
Κουράγιο μάτια μου.

Andreas Dimitropoulos είπε...

Η έκφραση "ασύμμετρη απειλή" χρησιμοποιήθηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους της Ν. Υόρκης, για να περιγράψει (αδόκιμα κατά τη γνώμη μου) μια κατάσταση πέραν της συνηθισμένης, της αναμενόμενης. Έτσι, μια ασύμμετρη απειλή αποτελεί έναν εξαιρετικό κίνδυνο που δύσκολα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, μια ασύμμετρη βλακεία αποτελεί μνημείο ελαφρότητας χειρότερο από τις συνήθεις βλακείες που ακούμε καθημερινά, ασύμμετρη ανικανότητα είναι η ακραία αδυναμία μας να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις οι οποίες αποτελούν μέρος του έργου και των καθηκόντων μας κ.ο.κ..

Φυσικά, πίσω από τις καταστροφικές φωτιές του φετινού Αυγούστου, που ακόμα δεν έχουν σβήσει, μπορεί να βρίσκονται οικοπεδοφάγοι, πυρομανείς, κερδοσκόποι, τρομοκράτες, εχθροί του έθνους, πράκτορες σκοτεινών δυνάμεων, φρικιά, εξωγήινοι εισβολείς από τον Σείριο κ.λπ.. Καθένας μπορεί να εντάξει μέσα σε μια ασύμμετρη απειλή τους φόβους και τις φοβίες του ή τις υποψίες του (στην καλύτερη περίπτωση). Μπορεί ακόμα κάποιος να κρύψει μέσα στην ασύμμετρη απειλή την ανικανότητά του. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολουθεί την επικαιρότητα, τα τελευταία περίπου 30 χρόνια, οι αρχές ψάχνουν να βρουν " ... 2 νεαρούς με κράνος που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, μάρκας εντούρο"(!!!) Εις μάτην. Πάντα ξεφεύγουν. Και μαζί τους ξεφεύγουν και οι ευθύνες για τις καταστροφές. Ύποπτοι για εμπρησμό, μαθητές δημοτικών σχολείων ή πελάτες Κ.Α.Π.Η., δύσκολα μπορούν στα σοβαρά να θεωρηθούν ως ασύμμετρη απειλή.

Πριν όμως αναζητήσουμε εξηγήσεις στις ασύμμετρες απειλές ας αναρωτηθούμε για απλούστερα θέματα της καθημερινής ζωής μας. Πόσοι συμπολίτες μας χρησιμοποιούν το στακτοδοχείο των αυτοκινήτων τους; Γιατί οι παρειές των δρόμων μας είναι προεκτάσεις χωματερών γεμάτες με σκουπίδια; Πόσοι Ο.Τ.Α. καθαρίζουν τις περιοχές της ευθύνες τους από σκουπίδια, φύλλα, πευκοβελόνες κ.λπ.. Τί μέτρα και μέσα άμεσης αντιπυρικής παρέμβασης υπάρχουν και λειτουργούν σε σημεία ιδιαίτερου κινδύνου;

Αν καταφέρουμε να μεγαλώσουμε μια νέα γενιά με ευαισθησίες, στάσεις, απόψεις και πρακτικές φιλικότερες στο περιβάλλον, τότε ίσως να μην υπάρχει ανάγκη να καταφεύγουμε στις ασύμμετρες απειλές.


Αντί επιλόγου

Θαυμάστε την απάντηση που εισέπραξε συνάδελφος στο αίτημά του για συμπλήρωση του ωραρίου του με πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης:

"Αν θες περιβαλλοντική εκπαίδευσ, να πας να ουργώσς καν χουράφ στου χουριό σ" (μετάφραση: "αν θέλεις περιβαλλοντική εκπαίδευση, να πας να οργώσεις κανένα χωράφι στο χωριό σου")

ange-ta είπε...

Τετάρτη 29/8 υπάρχει γενική διαμαρτυρία.
Στη πλατεία της πόλης που βρισκόμαστε.
Στην Αθήνα στην πλατεία συντάγματος
Λεπτομέρειες στο βλόγκ της αναδάσωσης

http://anadasosi.blogspot.com/
βάλτε τα μαύρα σας και ελάτε και σεις!

θα τηλεφωνηθούμε πιο πριν

quartier libre είπε...

@ange-ta,
αν θέλεις, μιλάμε για να βρεθούμε εκεί.

:)

quartier libre είπε...

@kteos,

παρ' όλο που έχω εμπιστοσύνη σ' αυτό που λες,
(ότι δηλ. δεν συμβαίνει τίποτα, στον ουρανό απόψε...)
και παρ' όλο που δεν έχω καθόλου κέφι,
εν τούτοις, θ' ανέβω στην ταράτσα στις 12.30 !

μήπως και...
:)