Δευτέρα, Μαΐου 31, 2010

.


"η αλληλεγγύη
.
είναι η στοργή
.
των λαών"



.
.
.
.
.









.
Κυριακή, 30 Μαΐου 2010 15:44





Τα εννέα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας» που οργανώνει η διεθνής οργάνωση Free Gaza Movement, παρά τις πολιτικές αντιξοότητες, δυσκολίες και τρομοκρατικές απειλές συνεχίζουν το ταξίδι τους για την «ελεύθερη πολιορκημένη» Γάζα.


Τα 9 πλοία από 50 κράτη και με 700 διεθνείς αχτιβιστές υπέρ του αγώνα των Παλαιστινίων, ιδιαίτερα της αποκλεισμένης Λωρίδας της Γάζας μεταφέρουν φαρμακευτικό υλικό, ηλεκτρικά αναπηρικά καροτσάκια για να βοηθήσουν ένα ελάχιστο μέρος των ανάπηρων ανθρώπων από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού καθώς και λοιπό ανθρωπιστικό υλικό.


Από την Ελλάδα ξεκίνησαν 2 πλοία το φοτηγό «Ελεύθερη Μεσόγειος» και το επιβατηγό «Σφενδόνη» με 58 αχτιβιστές, εκ των οποίων 17 Έλληνες. Έχει σημασία να σημειωθεί ότι όλες οι εργασίες για τα ελληνικά πλοία έγιναν με εθελοντική δουλειά από εργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, από μέλη και φίλους της οργάνωσης «Ιντιφάντα», καθώς και από Παλαιστίνιους και Άραβες που ζουν στη χώρα. Ο απόπλους έγινε με συμπαράσταση πλήθος κόσμου υπό τους ήχους της «Διεθνούς». Προφανώς, παρόμοια προσφορά θα σημειώθηκε και στις άλλες χώρες απ’ όπου έφυγαν πλοία, από την Τουρκία μέχρι τη Γαλλία.
.
......................


Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι το Ναυτικό του θα καταλάβει τα πλοία θα οδηγήσει τους 700 αχτιβιστές στις φυλακές της Μπιρσίμπα και θα κατάσχει την ανθρωπιστική βοήθεια. Η «εξήγηση» είναι ότι πρόκειται για επικοινωνιακά τεχνάσματα υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς.
Χθες το απόγευμα τα πλοία συναντήθηκαν στο σημείο που είχαν καθορίσει, ενώ προβλέπεται ότι θα προσεγγίσουν τα «χωρικά ύδατα» της Γάζας αύριο το μεσημέρι*. *(σήμερα, Δευτέρα)
Σε κάθε περίπτωση, φυσικά και αυτή η ενέργεια της Free Gaza Movement θα αναγκάσει τη διεθνή κοινότητα να πάρει θέση.


Για τους «ελεύθερους πολιορκημένους Παλαιστίνιους.
.


άρθρο, Μ. ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: