.
.
η συνταγή γι αυτό το πολύ καλό ποτό, θέλει να είναι κανονικά τα μανταρίνια, όχι κλημεντίνες,
και αράντιστα - γιατί χρησιμοποιούμε μόνο το φλούδι τους.
έτσι,
κατέβηκα με το παιδί στον κήπο και μαζέψαμε απ' τη μανταρινιά τα τελευταία μας κανονικά - αράντιστα μανταρίνια.
.
για το λικέρ μανταρίνι χρειάζεσαι 500 γρ. λευκό οινόπνευμα ή οινόπνευμα ποτοποιίας
500 γρ νερό
500 γρ ζάχαρη
φλούδες από 8 μεγάλα μανταρίνια (αράντιστα)
.
Μοιράζω εξίσου τα υλικά σε 2 γυάλες.
Περιμένω 5 μέρες, κινώντας συνεχώς τις γυάλες.
Την 6η μέρα, *φιλτράρω το περιεχόμενο, σε καθαρό μπουκάλι.
*Το φιλτράρισμα, θέλει πολλή υπομονή.
Επειδή το ποτό είναι θολό, θέλει πολλές φορές , αργά, σε διπλό φίλτρο γαλλικού καφέ, για να γίνει διαυγές και κρυστάλλινο.
καλή επιτυχία !
.
.
.
.
.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου