Τρίτη, Ιουνίου 21, 2011

.
ARCHITECTURE ART DESIGN AND URBAN STUDIES
.

.
.

10 Ιουνίου 2011

Αθήνα, Ελλάδα

ΙΣΠΑΝΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΥΠΟΣΧΟΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΤΙΖΑΙΝΕΡΣ

ΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ “EUROPE 40 UNDER 40” ΓΙΑ ΤΟ 2010

To European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies και το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν και να παρουσιάσουν την επιλογή των πιο πολλά υποσχόμενων και ανερχόμενων ταλέντων στην Ευρώπη για το 2010 στην έκθεση που ανοίγει στο Contemporary Space Athens στις 24 Ιουνίου 2011 και διαρκεί μέχρι τις 31 Ιουλίου 2011.

Το Contemporary Space Athens βρίσκεται στην οδό Μεγάλου Βασιλείου 46-48 στο Ρουφ / Αθήνα.

Τα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 24 Ιουνίου από τις 20:00 ως τις 22:00.

Σαράντα έξι αρχιτέκτονες και αρχιτέκτονες τοπίου καθώς και 8 βιομηχανικοί σχεδιαστές επιλέχθηκαν από μια επιτροπή αρχιτεκτόνων και ντιζάϊνερ που συγκεντρώθηκαν στη Μαδρίτη της ισπανίας.

Η επιτροπή των βραβείων συστήθηκε υπό την αιγίδα του Colegio Oficial de Arquitectos de Madrid και αποτελούνταν από τους παρακάτω αρχιτέκτονες και καθηγητές: José Manuel Dávila del Cerro, Ignacio Fernandez Solla, Ignacio Vinens y Hualde, Paloma Gómez Marín, Fabrizio Barozzi, Jérôme Michelangeli, Stéphane Cottrell και Rafael de La-Hoz.

.................................................................................

Το Πρόγραμμα “ Europe 40 Under 40” ξεκίνησε από το European Centre ως ένα ετήσιο πρόγραμμα προκειμένου να φέρει στο προσκήνιο και να προσδιορίσει την επόμενη γενιά αρχιτεκ΄τονων και ντιζάϊνερ των οποίων η δουλειά θα έχει αντίκτυπο τόσο στο οικιακό και εργασιακό περιβάλλον, όσο και στις πόλεις και τις επαρχίες.

Υποβαλλόμενο σε ετήσια βάση, το προγραμμα είναι ανοιχτό σε όλους τους νέους αρχιτέκτονες, τους αρχιτέκτονες τοπίου, τους πολεοδόμους, τους βιομηχανικούς σχεδιαστές, τους γραφίστες και τους σχεδιαστές μόδας και υφασμάτων που είναι κάτω από 40 ετών και οι οποίοι εργάζονται είτε ανεξάρτητα, είτε σε κάποια εταιρία, σε ένα συγκεκριμένο έργο του οποίου είναι οι επικεφαλής.

Το 2009, εκατοντάδες αιτήσεις αρχιτεκτονικού και βιομηχανικού σχεδιασμού για το πρόγραμμα του 2010 υποβλήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο από ολόκληρη την Ευρώπη. "Η διαδικασία επιλογής της κριτικής επιτροπής και ήταν εξαιρετικά δύσκολη" δηλώνει ο κύριος Ιωάννης Καραλιάς, Αντιπρόεδρος του Chicago Athenaeum museum. "Στην κριτική επιτροπή παρουσιάστηκαν εκατοντάδες εξαιρετικά σχέδια και έργα από ουρανοξύστες και μεγάλης κλίμακας σχέδια αστικού σχεδιασμού μέχρι ύψιστης ποιότητας βιομηχανικά σχέδια και έργα για εμπορική και καταναλωτική χρήση. Ήταν πολύ δύσκολο να περιοριστούν μόλις στους 40. "

Στην κατηγορία της αρχιτεκτονικής επιλέχτηκαν έργα τα οποία περιλαμβάνουν εταιρική αρχιτεκτονική, ουρανοξύστες, κρατικά έργα, θρησκευτικά κτήρια, αστικά και πολιτικά κτίρια, έργα σχεδιασμού, αστική ανανέωση, αποκατάσταση/ανακαίνιση, αρχιτεκτονική κατοικιών τόσο μονοκατοικίες όσο και πολυκατοικίες, καταστήματα, εσωτερικός σχεδιασμός κατοικιών και καταστημάτων, αθλητικών και μεταφορικών κέντρων, εκπαιδευτικά κτίρια, πάρκα, μνημεία και δημόσια περιβάλλοντα.

Στην κατηγορία του βιομηχανικού ντιζάϊν: την τελευταίας αιχμής έπιπλα γραφείου και κατοικίας, είδη οικιακής εξοπλισμού, είδη υγιεινής, αθλητικά είδη, προστατευτικόσ εξοπλισμός, είδη συσκευασίας, γραφικά, επιτραπέζια, φωτισμός, συσκευές και κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Τα προϊόντα και τα γραφικά κρίθηκαν με γνώμονα την καινοτομία της σχεδίασης δίνοντας έμφαση στην εξέλιξη των συμβατικών μεθόδων και τη διερεύνηση νέων θεωριών, ιδέες και προσεγγίσεων με σύγχρονο ντιζάϊν.

Το πρόγραμμα οργανώνεται από τον κύριο Kieran Conlon, διευθυντής/COO, του Ευρωπαϊκού Κέντρου και τον κύριο Lary L. Sommers, διευθυντής Διοίκησης/Μάρκετινγ, του Chicago Athenaeum.

Η ιδέα είναι πως αυτό το πρόγραμμα το οποίο κατά το πρώτο έτος τίμησε τους αρχιτέκτονες και σχεδιαστές από δεκαπέντε ευρωπαϊκές χώρες επιβεβαιώνει σήμερα, την έννοια, τη δύναμη και την εγκυρότητα του ντιζάϊν στην Ευρώπη." Δηλώνει ο κύριος Kieran Conlon, Διευθυντής/COO, του Ευρωπαϊκού Κέντρου.

"Το κλειδί," συνεχίζει ο κ. Conlon, "είναι να φέρουμε ευρύτερη αναγνώριση στους 40 των πλέον ελπιδοφόρων αναδυόμενων αρχιτεκτόνων που εργάζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες εντός της Ευρώπης, προωθόντας και ενθαρύνοντας νέα ταλέντα και νέα δημιουργική σκέψη στην πρωτοπορία του επαγγέλματος σήμερα."

Στην Έκθεση τις οποίας τα εγκάινια θα γίνουν στις 24 Ιουνίου στις 20:00 παρουσιάζονται τα έργα των βραβευμένων αρχιτεκτόνων και ντιζάϊνερ τόσο μέσα από φωτογραφικά πάνελ όσο και μέσα από μακέτες και δείγματα προϊόντων.


Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 31 Ιουλίου 2011

THE EUROPEAN CENTRE FOR ARCHITECTURE ART DESIGN AND URBAN STUDIES

28 Butlers Court, Sir John Rogerson Quay

Dublin 2

Ireland

TEL/FAX +353/(0) 1 6708781

info@europeanarch.eu

CONTEMPORARY SPACE ATHENS

46-48 Vassiliou Megalou

GR-118-54 Rouf/Athens

Greece

TEL: +30/210-342 8511

FAX: +30/210-342-8512

ira@europeanarch.eu

www.europeanarch.eu

.

.

.

.

.

.


Δεν υπάρχουν σχόλια: