Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2015"ΠΕΡΙ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ"

Μιά σύντομη, προσωπική εκτίμηση…


Αυτό περίμενε ο ταλαιπωρημένος Ελληνικός λαός τόσα χρόνια, με μεγάλη λαχτάρα, είναι η αλήθεια !

Να αρχίσει επιτέλους, προς όφελος της νεολαίας μας - περιμέναμε όλα τα χρόνια - αυτή η περιβόητη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ !
Και να, που άρχισε !

Όπως ακριβώς έγινε κάποιες άλλες εποχές, όταν και τότε υπήρχαν πραγματικοί πνευματικοί ηγέτες, πνευματικοί άνθρωποι με ανοιχτούς ορίζοντες, με όραμα για την εκπαίδευση , με βαθειά επιστημονική κατάρτιση και καλλιέργεια, με γνώση, αγάπη, ενδιαφέρον και όραμα για την Ελληνική νεολαία. Έτσι, όπως ακριβώς συμβαίνει και σήμερα !

Διότι, εκείνο που από πάντα οραματιζόμαστε γιά την παιδεία του Ελληνικού πληθυσμού, εκείνο που έπρεπε να κάνουμε πρώτα - πρώτα, για να μάθουν τα παιδιά μας γράμματα και για να βελτιωθεί η ποιότητα της εκπαίδευσης, είναι φυσικά, το να καταργήσουμε απ' τα σχολεία το επιβλαβές μάθημα των θρησκευτικών !
Όταν είμασταν πολύ νέοι, στα χρόνια της μεταπολίτευσης, η λέξη ΣΙΑ σηματοδοτούσε κάτι τις πολύ σοβαρό για μας. Ήταν ένα κόκκινο πανί γιά τον Ελληνικό λαό, συνώνυμο του ΝΑΤΟ - ΣΙΑ - ΠΡΟ - ΔΟ - ΣΙΑ !

Σήμερα, η λέξη ΣΙΑ καταντάει synonyme με τη λέξη ... ανοηΣΙΑ, καθώς και με τη λέξη ιδεοληπΣΙΑ...

Σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας, ολόκληρες τάξεις δεν λειτουργούν, εκπαιδευτικοί που είναι απαραίτητοι (εδώ και πολλά χρόνια) δεν διορίζονται, τα εκπαιδευτικά αναλυτικά - ωρολόγια προγράμματα και τα βιβλία (εδώ και πολλά χρόνια) είναι τέτοια που οι μαθητές μόνο γράμματα δεν μαθαίνουν, η παραπαιδεία και παιδεία της ήσσονος προσπάθειας στο κακό και το μαύρο της το χάλι και ξάφνου, ω ! βρήκαμε τρόπο να λύσουμε το εκπαιδευτικό ζήτημα της χώρας ! ναι, ευτυχώς βρέθηκε η λύση !
Το μάθημα των θρησκευτικών είναι, που ευθύνεται γιά την επί μακρόν, θλιβερή υποβάθμιση της παιδείας , την άθλια υποβάθμιση της εκπαίδευσης των παιδιών μας και άρα από εκεί οφείλαμε να ξεκινήσουμε ! Έτσι, καταργώντας την διδασκαλία των θρησκευτικών, κάνουμε μιάν επαναστατική πράξη και παράλληλα δείχνουμε σε όλους τη μούρλα μας, την ανοηΣΙΑ μας, την ανιστορηΣΙΑ μας, την ιδεοληπΣΙΑ, την αφαΣΙΑ και την πρεμούρα μας.

Μάζεψέ τους, Αρχηγέ ! Μάζεψέ τους, πάραυτα !
Κάποιοι παίζουνε εν ου παικτοίς ! 
.
Υπάρχει όραμα ; Μπορεί να υπάρξει αξιόπιστη εκπαιδευτική πολιτική δίχως όραμα ;

Υπάρχει γνώση ; Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να ασχολείται κανείς με τόσο σοβαρά θέματα, ως η Παιδεία, δίχως να διαθέτει γνώση...

Υπάρχει κοινή λογική ;!

Το περί παιδείας του Ελληνικού πληθυσμού σχέδιο, βασίζεται στην πραγματική γνώση, την φιλοπατρία και την αγάπη κυρίως για τη νεολαία ή βασίζεται στην προσωπική ιδεοληψία, την  προσωπική μούρλα, την υστερία και (με το συμπάθειο) στη μαλακία του καθενός ;...

ΟΡΑΜΑ γιά τα σοβαρά πράγματα κι όρεξη γιά δουλειά έχουν όλοι ή προχωρούμε με επικίνδυνα  πυροτεχνήματα, με ανοηΣΙΕΣ και παρλαπίπες ;

με ταπεινότητα
Δεν υπάρχουν σχόλια: