Κυριακή, Μαΐου 08, 2011

.Παύλοβα !


-το εξαιρετικό γλυκό !-
.


το εμπνεύστηκε ένας Αυστραλός ζαχαροπλάστης
του ξακουστού ξενοδοχείου Esplanade

κατά την περιοδεία της Ρωσίδας χορεύτριας

Anna Pavlova

στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

.
γι αυτό, η αυθεντική "Παύλοβα"

έχει φρούτα Αυστραλίας, ακτινίδιο και passion fruit.




. .

.





η βασική ιδέα, είναι μαρέγκα, κρέμα και φρέσκα φρούτα ...
.







.
εγώ το προτιμώ μόνο με φράουλες ...
.

.




η συνταγή

.
μαρέγκα :
.

χτυπάω καλά στο μίξερ 5 ασπράδια αυγών (τα αυγά, καλύτερα να τα έχω βγάλει αποβραδύς απ' το ψυγείο).
σιγά σιγά προσθέτω μέσα 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη, 2 βανίλλιες κι ελάχιστες σταγόνες λεμόνι.
* γίνεται μιά λευκή, δεμένη κρέμα.
βάζω σε ταψί λαδόκολλα, στρώνω πάνω με κουτάλι ή με χωνί στρογγυλές βάσεις μαρέγκα ή αν θέλω, φτιάχνω μικρότερους μπεζέδες.
προσοχή θέλει το ψήσιμο ! ψήνω τις μαρέγκες στους 100 βαθμούς για 2 ώρες (η ψημένη μαρέγκα πρέπει να είναι στεγνή απ' έξω και κάπως μαλακή, μαστιχωτή μέσα)
τα αφίνω να κρυώσουν μέσα στο φούρνο
-αν βαριέστε όλην αυτήν τη διαδικασία, υπάρχουν ζαχαροπλαστεία που φτιάχνουν μαρέγκες βάσεις γιά τούρτα ή μπορείτε να παραγγείλετε να σας φτιάξουν-



* όταν ΔΕΝ μου γίνεται μιά σφιχτή, δεμένη κρέμα, αλλά λίγο πιό νερουλή (πράγμα που συμβαίνει καμιά φορά με τη μαρέγκα...), βάζω σε ένα στρογγυλό ταψάκι λαδόκολλα και ρίχνω μέσα τον ... χυλό . Ψήνω 2 ώρες στους 100 κι η βάση μαρέγκας φουσκώνει και ψήνεται το ίδιο καλά, χωρίς πρόβλημα... .

.
κατόπιν, χτυπάμε κρέμα chantilly.
εννοείται, ότι ΔΕΝ χρησιμοποιούμε έτοιμη chantilly, απ' αυτές που υπάρχουν σε σωληνάρια ...
η γεύση στο προϊόν που χρησιμοποιούμε δεν πρέπει να είναι τεχνητή, αλλά αυθεντική και ντελικάτη...
γιά chantilly, μπορούμε να χτυπήσουμε κρέμα γάλακτος στο μιξερ, όπου αργά αργά προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη και σκόνη βανίλλια.
αν δεν θέλω chantilly από ζωϊκή κρέμα, υπάρχει και φυτική, την αφίνω λίγες ώρες στο ψυγείο και κατόπιν τη χτυπάω με λίγο γάλα, ζάχαρη άχνη και βανίλλια, ως να αφρατέψει.
.
.
στο μεταξύ έχω πλύνει τις φράουλες, τις έχω κόψει και τις έχω στραγγίσει πάνω σε χαρτί κουζίνας.
.
ανάλογα με τις μαρέγκες που έχω, στρώνω και το γλυκό.


.
έτσι
.
.
ή έτσι
.
.
ή έτσι
.
.
ή έτσι
.
.
ή έτσι
.
.
ή έτσι
.
.
ή έτσι
.
.
ή έτσι
.
.





εμένα χτες βράδυ
μου βγήκε έτσι...
.

. .




καλή επιτυχία !
.
.
.
.
.

. . . . . .

7 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

KOΛAΣTHKA.,. και έχουμε αρχίσει δίαιτα εν όψει του θέρους που δε λέει να φανεί...
;-)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλες τις μανούλες

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

quartier libre είπε...

@
εγώ λές, δεν κολάστηκα ;

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, μανούλες :)

Ρεγγίνα είπε...

Χρόνια Πολλά Μανούλα!
Πόνος!!!!!!!!!!!! η Παύλοβα!
Αν την είχα-παρά την υποτιθέμενη δίαιτα- θα την τσάκιζα!!!!!!!!!!!!

quartier libre είπε...

@
ο.κ. βασίλισσα,

ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ :)

roadartist είπε...

Καλησπέρα!

Θα ήταν νομίζω αρκετά χρήσιμο να σημείωνες και το που μπορεί κάποιος να βρει αυτή (πια!) την περίφημη μαρέγκα!! :) Μια διαφήμιση στο ζαχαροπλαστείο σε αυτή τη περίπτωση μάλλον δεν θα πείραζε :)
Ωραία φαίνεται!

ΥΓ τι να μας πει δηλαδή μετά από αυτό ο Παρλιάρος..

roadartist είπε...

Επίσης θα ήταν όμορφο δίπλα στο κουτάκι παράλληλα, να χόρευε η pavlova.. :)

http://www.youtube.com/watch?v=ev2gePFcRyM

καληνυχτούλα.

quartier libre είπε...

@
καληνυχτούλες καμάρι μας !

κι είμαι αληθινά υπό-χρεη
σε όποιον πήγε στο "Μητροπολιτικόν"
να μου πάρει τις μαρέγκες !

α, ρε σαυρούλα, χωμένη μες τις τέχνες...


:)))))))))))))))))))))


* μπαίνω να δω και τον χορό :)