Τετάρτη, Αυγούστου 10, 2016






Το χρυσό βραβείο 
στο παγκόσμιο μουσικό φεστιβάλ ορχηστρών 
"World Orchestra Festival 2016", που διεξάγεται στη Βιέννη,
κατέκτησε η Φιλαρμονική Εταιρεία "Μάντζαρος" 
στη δεύτερη συμμετοχή της στον θεσμό.




"Είναι ένα μοναδικό μουσικό γεγονός, στο οποίο συμμετέχουν συγκροτήματα από όλο τον κόσμο και έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα"
είπε ο αρχιμουσικός Σωκράτης Άνθης 
που τιμήθηκε με το βραβείο "Εξαίρετου Μαέστρου"


Η Φιλαρμονική Εταιρεία "Μάντζαρος" κατάφερε να προκριθεί στον τελικό, μετά το πόρισμα πενταμελούς επιτροπής, αποτελούμενης από τρία διακεκριμένα μέλη της Φιλαρμονικής της Βιέννης και από δύο καθηγητές των Μουσικών Ακαδημιών της Βιέννης και του Πεκίνου.

Ο τελικός του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, έφερε τη Φιλαρμονική Εταιρεία "Μάντζαρος" στην κορυφή των ευρωπαϊκών ορχηστρών και τον αρχιμουσικό της, Σωκράτη Άνθη, να τιμάται με το βραβείο "Εξαίρετου Μαέστρου".

"Συμμετείχαμε για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο παγκόσμιο φεστιβάλ, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Βιέννη. Είναι ένα μοναδικό μουσικό γεγονός, στο οποίο συμμετέχουν συγκροτήματα από όλο τον κόσμο και έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά και εκπαιδευτικό, καθώς πλαισιώνεται με παρακολούθηση σεμιναρίων στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης και συναυλίες στην περίφημη αίθουσα Musikverrein, στην οποία πραγματοποιείται το παγκοσμίως γνωστό Neujahrskonzert, από τη Φιλαρμονική της Βιέννης. 


Οι συναυλίες λαμβάνουν χώρο στην πλατεία δημαρχείου, σε ένα υπαίθριο θέατρο, που δίνονται μουσικές εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στην τελική φάση συμμετείχαμε εννέα συγκροτήματα από όλο τον κόσμο και καταφέραμε να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο. 
Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, είχαμε κάνει πολύ καλή προετοιμασία και ανταμείφθηκαν οι προσπάθειές μας
δήλωσε ο Σωκράτης Άνθης, αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Εταιρείας "Μάντζαρος", η οποία συνεχίζει την παράδοση στην Κέρκυρα εδώ και 126 χρόνια.





Τα μουσικά σεμινάρια, όπως εξήγησε ο κ. Άνθης, διεξάγονταν καθημερινά, τις πρωινές ώρες, στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, όπου την μπάντα διηύθυναν καθηγητές του διακεκριμένου παγκοσμίως μουσικού πανεπιστήμιου.

"Το χρυσό βραβείο είναι σημαντικό για όλους μας στην Ελλάδα, αλλά ιδίως για την Κέρκυρα, που έχει τη λαμπρή παράδοση των Φιλαρμονικών Εταιρειών" σημείωσε ο κ. Άνθης








Δεν υπάρχουν σχόλια: